Afvallen door kou

08-11-2019

Heb jij last van overgewicht? Of wil je heel graag nog een paar kilo’s kwijt en wil dit maar niet lukken? Breng dan eens een bezoekje aan ons, en ervaar zelf dat je kunt afvallen door kou in een van onze cryo-cabines.

Afvallen is voor veel mensen niet gemakkelijk. Het liefst willen wij natuurlijk zo snel mogelijk van die overtollige kilo’s af, zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen. Als men denkt aan gewicht verliezen of vet verbranden zullen zij al snel denken aan diëten of sporten. Mensen die diëten om gewicht te verliezen krijgen vaak te maken met een jojo-effect. Het jojo-effect treedt op doordat het lichaam gedurende een periode aan een bepaald eetpatroon went, waarna men vervolgens weer in het oude voedingspatroon valt. Maar, niet getreurd! In plaats van het volgen van een dieet kun je tegenwoordig ook afvallen door kou, ofwel Whole Body Cryo.

Het verschil tussen Whole Body Cryo en cryolipolyse? 

Whole Body Cryotherapie is een gezondheidsbehandeling waarbij het gehele lichaam wordt blootgesteld aan een temperatuur van +/-  -160 graden. Dit heeft vele voordelen, waaronder het verbranden van vet. Zo is Whole Body Cryo erg bekend bij atleten en sporters om blessures te verminderen, en vermindert het ook depressie- en burn-out klachten.

Wat is dan cryolipolyse?

Cryolipolyse is het lokaal verwijderen van overtollig vet, door het bevriezen van de vetcellen. Cryolipolyse is vergelijkbaar met coolsculpting. Hiermee worden vetophopingen lokaal bevroren met een medisch apparaat. De methode van cryolipolyse is een alternatief voor liposuctie, maar dan zonder operatie. 

Lees hier meer over de voordelen van Whole Body Cryotherapie

Afvallen door kou

Hoe helpt cryotherapie bij het afvallen?

Cryotherapie, of in dit geval Whole body cryo, helpt bij het verbranden van vet. Door de behandeling van 3 minuten op -160 graden stimuleer je de productie van bruine vetcellen. Deze zijn essentieel voor het afvalproces. De bruine vetcellen stimuleren een snelle calorieverbranding. Door deze extreme kou veroorzaak je een thermische schok, waardoor het lichaam aan het werk gaat. Het boost onder andere het metabolisme, verhoogt de melatonineproductie en voorkomt insulineweerstand. Met een behandeling van 3 minuten kun je wel tot 800 calorieën verbranden. Ook krijgt je stofwisseling een boost. Tevens is naast het verbranden van vet en een verbeterende stofverwisseling, Whole body cryotherapie goed voor het verminderen van cellulitis en van rimpels.

Ontdek hier alle voordelen van cryotherapie.

Afvallen met Cryopower

Afvallen door kou, het is mogelijk bij Cryopower! Daarnaast kun je ook kiezen voor het complete programma afvallen met cryotherapie, bestaande uit een volledig uitgewerkt voedingsschema, personal training of zelfs een bootcamp.

Boek nu je eerste Cryotherapie sessie bij Cryopower!