Sport Performance

Maak kennis met onze cryotherapiebehandeling boek nu 

Cryotherapie voor topsporters

De effecten van cryotherapie zijn in de sportwereld al langer bekend en daarom wordt deze technologie door vele topsporters omarmt. De blootstelling aan extreem koude temperaturen bevordert het herstel van de spieren en vermindert het risico op stijfheid en blessures. Voor atleten is het van groot belang dat zij blessurevrij kunnen trainen en dat herstel zo kort mogelijk duurt zodat optimale prestatie mogelijk is. 

Elke atleet heeft een duidelijk doel voor ogen. Of dit nu krachttoename is, conditie opbouw, explosiviteit en snelheid vergroten, of het specifiek trainen voor een bepaalde prestatie tijdens een wedstrijd, atleten trainen gefocust en accepteren weinig tegenslag. Zij vragen het uiterste van hun lichaam en hebben grote ambities. Vanzelfsprekend is een blessure of niet optimaal trainen door stijfheid, vermoeidheid of spierpijn zeer ongewenst.

Optimaal herstel = optimaal resultaat

Cryotherapie heeft meerdere effecten op sportieve prestaties van elk niveau. Als eerste neemt de activiteit van een ontsteking af naarmate het basismetabolisme vertraagt wat een natuurlijk pijnstillend effect heeft. Ten tweede heeft cryotherapie een ontzwellende werking, door de kou trekken de bloedvaten samen en verminderen zwelling en hemodynamische veranderingen na een letsel. Het derde effect van cryotherapie op de spieren ontstaat door het feit dat de bloeddoorstroming in de spier toeneemt. Dit resulteert in de stimulatie van oxygenatie en de afgifte van afvalstoffen en tegelijkertijd wordt de opstapeling van melkzuur in de spieren gereduceerd. Als laatste effect is bewezen dat het collageen aanzienlijk verstevigd door de kou. Collageen is een van de bestandsdelen van onder andere spieren, ligamenten, weefsels en pezen.

Regelmatige training resulteert in de toename van kracht en conditie. Als de training frequentie wordt verhoogd zal dit resulteren in een duidelijke verbetering van je sport performance. Als je vaker kunt trainen en uit elke training het maximale haalt, zal je in dezelfde termijn sterkere resultaten boeken dan wanneer je tijd verliest door rust- en herstelperiodes. CryoPower biedt hierin de oplossing om optimaal te herstellen en je op te laden voor de volgende training.

Iedereen heeft baat bij het integreren van CryoPower sessies in zijn of haar trainingsplan. In 3 minuten tijd bereik je resultaten waar geen herstelkuur tegenop kan. Aangezien je sneller herstelt, kun je binnen kortere tijd weer een intensieve training aan en ben je minder vatbaar voor blessures. Het is niet voor niets dat professionele topsporters zoals voetballers, basketballers, wielrenners en rugbyteams zweren bij de nieuwste innovatie van het bewezen effectieve ijsbad. Ieder individu kan nu profiteren van de vele voordelen van cryotherapie, onafhankelijk van het sportief niveau. 

Wil je meer informatie over de wetenschappelijke artikelen, download ze hieronder:

Versnel het herstel 

Kickstart het herstelproces door optimale doorbloeding

Vergroot je spierkracht

Ontwikkel meer kracht door optimale spierwerking

Minimaliseer spierpijn & stijfheid 

Optimale prestatie door minimale spierpijn en stijfheid

Effectief trainen 

Vergroot de effectiviteit van elke training

"Boost your athletic performance with cryotherapy"

Verbeter je sport performances vandaag nog!

Profiteer van de bewezen methode voor sport performance

Boek nu