Contact

Maak kennis met onze cryotherapiebehandeling boek nu 

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over cryotherapie en hoe een cryobehandeling in zijn werking gaat. Staat jouw vraag er niet tussen of wil je meer informatie ontvangen over CryoPower? Vul hieronder het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Wat is cryotherapie?

Cryotherapie is een therapie met vloeibare stikstof. Dit houdt in dat het lichaam wordt blootgesteld aan temperaturen tussen -120 en -160 graden voor maximaal 3 minuten. Het doel van deze koudetherapie is het resetten van het lichaam om te profiteren van de vele gezondheidsvoordelen zoals, het verbeteren van sportprestaties, sneller herstel van blessures, het boosten van je immuunsysteem, vet verbranden en huidverjonging.

Lees hier meer informatie over cryotherapie

Wat zijn de effecten van cryotherapie?

Cryotherapie helpt bij het verminderen van reumaklachten en het sneller herstellen van sportblessures. Daarnaast kan cryotherapie helpen bij het verbeteren van sportprestaties, het tegengaan van huidveroudering, het boosten van je immuunsysteem en helpt cryotherapie bij het afvallen. Lees hier meer informatie over de voordelen van cryotherapie.

Waar is cryotherapie goed voor?

Cryotherapie kan bijdragen aan herstel en genezing zoals sportblessures, huidveroudering, maar kan het ook bijdragen aan het verbeteren van sportprestaties en gewichtsverlies. Lees hier meer over de programma’s en waar cryotherapie baat bij kan hebben.

Wat zijn de voordelen van cryotherapie?

De voordelen van cryotherapie zijn:

Wat zijn de nadelen van cryotherapie?

Op dit moment zijn er niet echt nadelen bekend, behalve dan dat het voor 3 minuten best wel een beetje koud is. Tevens is cryotherapie afgeraden voor mensen met hartklachten en/of hartaandoeningen. Ook is cryotherapie niet geschikt voor vrouwen die in verwachting zijn. Tijdens een intakegesprek zullen we je begeleiden tijdens een cryotherapie sessie en alle mogelijkheden en voordelen bespreken.

Hoe gaat een cryo behandeling in werking?

Een cryotherapie behandeling bestaat in 2 vormen namelijk Whole Body Cryo of cryolipolyse.

Bij een Whole Body Cryo sessie wordt het gehele lichaam aan een extreem koude temperatuur blootgesteld voor 3 minuten. Lees hier meer informatie over Whole Body Cryotherapie.

Cryolipolyse is het lokaal verbranden van vet.

Hoe vaak moet je een cryotherapie behandeling ondergaan?

Het aantal cryotherapie behandelingen is afhankelijk van je klachten en natuurlijk je eigen voorkeur. Om effecten van cryotherapie te ervaren, adviseren we om met meerdere behandelingen te beginnen in bijvoorbeeld een frequentie van 2x in de maand. Dit is echter niet verplicht. Zo kunnen we en jijzelf goed vaststellen of de klachten minder worden. Cryotherapie kan ook al baat hebben bij een eerste keer.  Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen

Is cryotherapie veilig?

Voor een cryotherapie behandeling zijn er enkele zaken die we vooraf controleren, zoals onder andere je bloeddruk. Daarnaast raden we een cryotherapie behandeling af bij zwangere vrouwen en mensen met hartklachten. Zo zijn er nog enkele situaties waarbij we cryotherapie niet adviseren. Twijfel je? Neem dan contact met ons op.

Wat kost cryotherapie?

Kom je de eerste keer bij Cryopower Rotterdam? Wij plannen voor de eerste keer altijd een introductieafspraak in van 30 minuten. Je ontvang vervolgens een vragenlijst om deze in te vullen. De introductieafspraak, cryotherapie sessie van maximaal 3 minuten, inclusief een aanvullend advies kost €45,-.


Bekijk hier alle prijzen.

Wat moet ik meenemen naar een cryotherapie behandeling?

Wij verzorgen je helemaal! Je hebt dus helemaal niets nodig voor je afspraak bij Cryopower Rotterdam. Je ontvang van ons: een badjas en sloffen. Heb je andere vragen?  Neem dan contact met ons op!

Wat is het effect van een cryotherapie behandeling?

De effecten van een cryotherapie behandeling kunnen baat hebben bij het verbeteren van sportperformance, sneller herstel van blessures, het boost je immuunsysteem en kan cryotherapie helpen bij het verbranden van vet en huidverjonging. Lees meer over de voordelen van cryotherapie.