Whole Body Cryotherapie

Maak kennis met onze cryotherapiebehandeling boek nu 

Wat is dat Cryotherapie?

Cryotherapie betekend letterlijk koudetherapie, waarbij het lichaam voor een aantal minuten wordt blootgesteld aan extreem, koude temperaturen. Cryotherapie kan op twee manieren, namelijk: lokale cryotherapie en Whole body Cryotherapie.

Bij gelokaliseerde cryotherapie behandeling wordt er een gedeelte van het lichaam behandeld. Vaak wordt dit gedaan door middel van ijszakken, ijsbaden, ijsmassages of koelmiddelsprays. Whole body cryotherapie, ook bekend als WBC, is een koudetherapie voor het hele lichaam. De Whole Body cryosessie wordt gegeven in een afgesloten kamer, of door middel van een cryocabine of cryosauna. Doordat het hele lichaam behandeld wordt met deze koude temperaturen kun je profiteren van een aantal gezondheidsvoordelen.

Whole body cryotherapie

gezondheidsvoordelen cryotherapie

De gezondheidsvoordelen van Whole Body cryotherapie sessies

Bij het behandelen van het lichaam met deze koude temperaturen kunnen een aantal gezondheidsvoordelen uit voort komen. Zo is Whole body cryotherapie erg bekend bij sporters en atleten om de pijn te verdoven en blessures sneller te verhelpen. Een aantal van deze gezondheidsvoordelen hebben we hieronder voor je benoemd; 

  • Migraine symptomen verminderen
  • Vermindert pijn bij artritis
  • Helpt bij huidaandoendingen zoals bijvoorbeeld: Acne en pigmentvlekken
  • Vermindert klachten bij despressie of Burn-Out
  • Snellere revalidatie bij sportblessures
  • Vermindert jeuk bij brandwonden
  • Meer energie en een betere huid

Meer weten over de voordelen van cryotherapie?
Lees dan hier de ervaringen van klanten die deze kou al wisten te trotseren! 

 

Waar is Whole Body cryotherapie nog meer goed voor?

Heel veel celebrities delen hun ervaringen vaak via Social Media. Dit deden ze zo ook bij de ervaring die ze hebben gehad bij een WBC-sessie. Whole Body cryotherapie is namelijk niet alleen goed voor pijnvermindering, maar helpt je ook bij het verminderen van rimpels en cellulitis.  Dankzij de koude temperatuur van -110 graden gaat je lichaam aan de slag en maakt collageen aan. Door de kouprikkel komt de afbraak van collageen op gang. Hierdoor maakt het lichaam nieuw collageen aan, waarmee de elasticiteit van de huid wordt verhoogd.  Door de koude temperatuur, krijg je een betere doorbloeding en ontgift het lichaam sneller, doordat de afvalstoffen effectief worden afgevoerd.  Whole Body Cryo is dus ook ideaal voor een effectieve verjongingskuur.

Whole body cryotherapie kan dus helpen bij chronische spierpijn, spierblessures  maar ook bij sommige gewrichts- en spieraandoeningen, zoals artritis. Daarnaast helpt cryotherapie bij afvallen, slaapproblemen, depressies en angststoornisen en nog veel meer.

Nieuwsgierig geworden naar alle voordelen en zelf een Whole Body Cryosessie ondervinden?

Plan dan vandaag nog een afspraak in!

Whole Body cryotherapie: waar is het allemaal goed voor