Cryotherapie behandeling 

Maak kennis met onze cryotherapiebehandeling boek nu 

Een cryo-behandeling, wat moet je je daar nu bij voorstellen? Een cryotherapie behandeling is een behandelingsmethode waarbij het lichaam aan extreme kou wordt blootgesteld. Er wordt gebruik gemaakt van vloeibare stikstof om de temperatuur van -110 graden Celsius in de cryocabine te bereiken.

Cryo-behandelingen zijn goed voor een aantal zaken zoals: het verbranden van vet en het tegengaan van huidveroudering, maar ook voor sporters zijn deze behandelingen met koudetherapie ontzettend geschikt om beter te presteren.

Cryotherapie in Rotterdam

Cryotherapie in Rotterdam

Hoe werkt een cryotherapie behandeling?

Cryotherapie bestaat in 2 vormen. Whole body Cryo of lokaal, ook bekend als cryolipolyse. Bij een whole body cryotherapie sessie stap je eerst in een voorruimte waarbij de temperatuur al -60 graden is. Na een aantal seconden vraagt de medewerker om de volgende ruimte te betreden waar de temperatuur -110 graden is.

Door de extreme kou in de kamer geven de zenuwuiteinden in je huid signalen af van een bedreigende situatie. Het bloed trekt zich vervolgens terug naar de vitale organen en gaat sneller stromen, waardoor je bloedtemperatuur kan stijgen tot wel 40 graden Celsius. Door de koortsachtige temperatuur gaat ons lichaam hard werken om de ‘virussen’ in ons lichaam te bestrijden, hetzelfde als bij de griep. Door de stressreactie wordt het bloed voorzien van meer zuurstof en minder afvalstoffen.

Na drie minuten in de cryosauna te hebben doorgebracht stap je direct in de volgende kamer die op kamertemperatuur is. Hierdoor stroomt het bloed snel terug naar je armen en benen. De voordelen hiervan zijn dat bloedvaten die mogelijk verstopt waren, door de verhoogde druk weer open kunnen gaan. Door de enorme vrieskou neemt de productie van collageen toe en daarbij ook de elasticiteit van de huid en krijgt je stofwisseling een boost. Na een cryo sessie werkt de cryo behandeling nog ongeveer nog 6 uur door.

De voordelen van een cryo-behandeling?

De voordelen van cryotherapie zijn oneindig. De techniek is ontwikkeld in Japan voor het bestrijden van pijn bij reumatische artritis. Maar niet alleen voor reumapatiënten is deze techniek goed. We hebben een aantal van deze voordelen hieronder op een rijtje gezet:

  • Door de extreme kou activeer je je immuunsysteem;
  • Het stimuleert de doorbloeding;
  • Het versnelt het herstel na operaties;
  • Het vermindert klachten bij depressie door het vrijkomen van endorfine en serotine;
  • Het vermindert pijn;
  • Gaat huidveroudering tegen;
  • Geeft een energieboost.

Lees meer over de voordelen betreft:

Sport Performance  |  Herstellen met cryotherapie
Beauty en Anti-aging | Afvallen met cryotherapie

Cryobehandeling Rotterdam