Weerstand verhogen met cryotherapie!

23-03-2020

Weerstand is het vermogen van je lichaam om het te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf, zodat je niet ziek wordt. De hoogte van de weerstand hangt af van onder andere het afweersysteem, ook wel immuunsysteem genoemd. Dit afweersysteem, ofwel immuunsysteem, bestaat voornamelijk uit witte bloedcellen en antistoffen. Deze bestrijden samen continu bacteriën en virussen die in ons lichaam willen binnendringen en de gezondheid bedreigen. Hoe hoger de weerstand, hoe beter je bestand bent tegen griepvirussen.

Oorzaken en gevolgen van een verlaagde weerstand

Een verlaagde weerstand kan vele oorzaken hebben, denk maar aan een ongezond voedingspatroon, slaapgebrek, stress en te weinig lichaamsbeweging. Het gevolg hiervan is dat het lichaam veel kwetsbaarder is voor ziekten en infecties. De bekendste ziekten zijn griepvirussen en verkoudheid.

Wil je jouw weerstand verhogen? Boost je immuunsysteem dan met cryotherapie!

Cryotherapie is een therapie waarbij je het lichaam aan een extreem koude temperatuur blootstelt. Dit heeft ontzettend veel voordelen. Daarnaast werkt het ook goed om het immuunsysteem een boost te geven. Door je lichaam bloot te stellen aan deze koude temperatuur, boost je het immuunsysteem en gaat je weerstand omhoog. Hierdoor maken griepvirussen minder snel kans. Tevens is een uit een Duits onderzoek gebleken dat cryotherapie de concentratie IL-6 in het bloed verlaagt, wat weer zorgt voor een ontstekingsremmend effect.

In onze Whole body cryo cabine wordt het lichaam maximaal 3 minuten blootgesteld aan een extreem lage temperatuur (-120 tot -160). Ons immuunsysteem is in de huidige maatschappij lui geworden en wordt door deze extreem koude temperatuur weer wakker geschud. De overgang van een kamertemperatuur naar -120/-160 graden Celsius activeert het biologische afweermechanisme. Hierdoor neemt ook het aantal witte bloedcellen (leukocyten) toe en voert het sneller afvalstoffen af. Zo helpt cryotherapie zeker bij het verhogen van de weerstand. En nu in deze tijd is dit juist zo belangrijk! Om het immuunsysteem te boosten en weerstand te verhogen is het dan ook te adviseren om meerdere cryotherapie behandelingen te doen.

Lees hier meer over Whole Body Cryotherapie

Waar is cryotherapie nog meer goed voor?

Naast dat het je immuunsysteem een boost geeft en je weerstand verhoogd is cryotherapie ook goed voor:

 • Beter slapen
 • Depressie en stress
 • Doorbloeding
 • Cellulitis
 • Chronische spierpijn

Beter slapen

Ben je vaak wakker of kom je moeilijk in slaap? Ook hier kan cryotherapie een uitkomst bieden! De kou die je ervaart in de cabine kan zorgen voor een betere, maar ook diepere slaap.

Depressie en stress

Ben je een beetje down? Opgebrand en nergens energie meer voor? De extreme kou kan zorgen voor een boost aan serotonine en endorfine (gelukshormoon), hier krijg je opgewekte en ontspannen gevoel door.

Doorbloeding

Altijd last van koude handen of voeten? Door cryotherapie kunnen verstopte bloedvaten weer opengaan.

Cellulitis

Last van een sinaasappelhuid of oneffenheden? Afvalstoffen worden door de extreme kou beter afgevoerd. Daarnaast wordt er extra collageen aangemaakt. Het resultaat? Een strakkere huid met minder oneffenheden!

Chronische spierpijn

Heb je lang last van spierpijn? Cryotherapie werkt ontstekingsremmend en zorgt voor minder stijfheid.

Cryotherapie heeft dus vele voordelen om de weerstand van het lichaam te verhogen. Als je last hebt van slaapgebrek en stress is dit dus een uitstekende therapie om dit te verbeteren!

Kom het zelf ervaren en maak vandaag nog een afspraak om je weerstand te verhogen met cryotherapie. Wij hebben nu een tijdelijke actie!

Maak nu afspraak 

Cryopower en het Coronavirus

Het coronavirus is het gesprek van de dag. Bij Cryopower nemen wij dan ook extra maatregelen om verspreiding tegen te gaan.

Heb je (milde) verkoudheidsklachten? Niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, of een temperatuurverhoging tot 38 graden. Dan adviseren wij om goed uit te zieken en je afspraak af te zeggen, zodra je weer in goede gezondheid verkeerd ben je van harte welkom op onze locatie!

 

Ook hebben wij de volgende regels

 • De voordeur van de locatie is gesloten en zal op het tijdstip van de afspraak geopend worden
 • Bij binnenkomst schudden wij geen handen - een glimlach is wel zeer welkom 􏰀
 • Bij binnenkomst was je jouw handen in de keuken met ter plaatse beschikbaar schoonmaakmiddel
 • Na handen wassen gaan wij direct door naar de Cryostudio, de kleedkamer wordt niet gebruikt.
 • Hoest en niest u in de binnenkant van je elleboog. (en wast u daarna opnieuw uw handen)
 • Tijdens de Cryosauna sessie wordt een afstand van 1,5mtr gehandhaafd tussen elkaar.
 • De sloffen/badjas die je van Cryopower ontvangt worden nadien ingenomen voor reiniging.
 • Voor vertrek was je wederom jouw handen in de keuken beneden.
 • Na je vertrek zal de deur achter je weer gesloten worden in afwachting van de volgende afspraak
 • Natuurlijk wassen wij onze handen regelmatig en na je vertrek zal de Cryopower medewerker zelf en alle gebruikte deurgrepen schoonmaken.

 

Heb je nog andere vragen over cryotherapie of over je afspraak? Neem dan contact met ons op!